Home / Publicaties

Publicaties

Folder Ambassadeur Heldere Taal 2018/2019

In deze gloednieuwe folder leest u alles over de verkiezing Ambassadeur Heldere Taal. Ook staat er een interview in met Lodewijk van Noort, Ambassadeur Heldere Taal 2017. Ontdek waarom hij zich inzet voor heldere taal en hoe hij dat doet. Kent u ook 'zo'n Lodewijk'? Nomineer hem of haar dan voor Ambassadeur Heldere Taal 2018/2019! Bekijk de folder hier.

Poster overtuigend adviseren 

Hoe overtuigt u iemand met helder schrijven? Dit jaar maakten wij samen met Femke van Damme, Ambassadeur Heldere Taal 2016/2017, een inspirerende poster over dit onderwerp. Bekijk de poster hier.

Zet heldere taal op de kaart in uw organisatie 

'Hoe zet en houd je heldere taal op de kaart in jouw organisatie?' Laat u inspireren door de gemeente Etten-Leur! We maakten samen met Annemiek Voesenek, Ambassadeur Heldere Taal 2015/2016, een handig boekje over dit onderwerp. Bekijk het boekje hier.

 

Waarom is heldere taal belangrijk?

Die vraag hoorden Aysegül Demirci en Theodora Verploegen, ambassadeurs 2014/2015, maar al te vaak. Tijd voor een duidelijk verhaal! In dit boekje geven 10 mensen u een overtuigend antwoord. Bekijk het boekje hier.

 

Duidelijke brieven en nota's in Horst aan de Maas

Communicatie kun je niet van de ene op de andere dag veranderen. Elke Ebbers, ambassadeur Heldere Taal 2013/2014, nam in gemeente Horst aan de Maas het initiatief om de adviesnota's te stroomlijnen. Duidelijk gestructureerde documenten in heldere taal. Hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen? U leest alle stappen in het boekje. Bekijk het boekje hier.

 

Op weg naar heldere raadsvoorstellen 

In gemeente Oost Gelre zette Arjan Klein Nibbelink, ambassadeur Heldere Taal 2012/2013, zich in voor heldere raadsvoorstellen. In het boekje beschrijft hij de aanpak én de reacties daarop. Bekijk het boekje hier.

 

Top